مثل در ادبیات ما جایگاه ویژه ای دارد. هر مثل به خودی خود تاریخ فشرده ای است که مردم امروز را به ریشه های فرهنگی گذشته کشورمان پیوند می زند. مثل ها بسیار ارزشمندند، زیرا عمری به درازای عمر انسان دارند. هر مثلی تاریخ و قصه شیرینی دارد که از نوع زندگی، باورها و آداب و رسوم اجداد ما پرده برمی دارد و به ما امکان می دهد که با تکیه بر تجربه های پیشینیان، بهتر زندگی کنیم. هیچ یک از قصه های این کتاب، ساخته ذهن نویسنده نیست، بلکه بازگویی قصه هایی است که ضرب المثلی را پدید آورده اند. همهی قصه های این کتاب، ریشه در گنجینه پر ارزش فرهنگ مردم ایران زمین دارد. پرداختن به این قصه ها، به تقویت هویت ایرانی فرزندانمان کمک میکند و میان زندگی امروز آن ها و ریشه های دیروزشان پلی عاطفی میزند.
هر قصهی این کتاب، مثلی است ایرانی. علاوه بر آن، در دل هر قصهای هم یکی دو ضربالمثل آوردهشدهاست. اگر به ضربالمثل بخش گفتوگو هم بپردازید، با گفتن هر قصه بچهها را با سه ضربالمثل ایرانی آشنا کردهاید.
همهی قصههای این کتاب، ریشه در گنجینهی پر ارزش فرهنگ مردم ایران زمین دارد و اصل قصه ساختهی ذهن نویسنده نیست. پرداختن به این قصهها، به تقویت هویت ایرانی فرزندانمان کمک میکند و میان زندگی امروز آنها و ریشههای دیروزشان پلی عاطفی میزند.
این سری کتاب برای ۱۲ ماه سال نوشته شده است، همچنین کتاب های فصلی آن نیز موجود است.
نویسنده: مصطفی رحماندوست
نشر: محراب قلم